Ambulanța pentru monumente

Peste 600 de monumente istorice din Romania aflate în proprietate privată sau publică, așteaptă salvarea de urgență și numărul lor creste îngrijorător.
„Ambulanța pentru monumente” a debutat în 2016 în Transilvania prin Asociația Monumentum și își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare de monumente periclitate. Principalul susținător al proiectului este Alteța Sa Regală, Prințul de Wales prin The Prince's Foundation.
Proiectul a fost dezvoltat treptat prin intermediul altor șase organizații din diferite regiuni ale României (Banat, Arad, Sălaj, Moldova de Nord, Muntenia de Nord și Oltenia de Vest), care au independența de a decide intervențiile pe plan local și acoperă, în acest moment, aproximativ 35 % din teritoriul național. Până în prezent, s-au pus în siguranță, cu avizul Ministerului Culturii 37 de monumente: mori de apă, conace, biserici, fortificații, porți, halte CFR, situri arheologice (situri UNESCO), turnuri de veghe, spitale, sere etc.

Regula după care funcționează proiectul este simplă: acolo unde beneficiarul/proprietarul asigură materialele de construcție, cazarea și masa echipei, „ambulanța” intervine cu voluntari și meșteri pentru punerea în siguranță a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare.

[ Show more ]
Galantomi:

Donatii:

Suma:

4,018 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Ambulanța pentru monumente

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

4,018 RON

Suma:

Galantomi:

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Implinesc 35 de ani. Varsta aceasta suna intr-un fel anume si parca ma impinge sa fac ceva mai mult. Si nu ma refer la o petrecere, acum, in pandemie.

4,000 RON Target
4,018 RON Suma