Asociatia Monumentum

Ambulanța pentru monumente

Status: Fundraising

„Ambulanța pentru monumente”, a cărui principal susținător este ASR Printul de Wales își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare din cele peste 600 de monumente periclitate din România, prin punerea în siguranță a acestora.

[ Show more ]

5,720 RON

Sumă:

Galantomi:

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Peste 600 de monumente istorice din Romania aflate în proprietate privată sau publică, așteaptă salvarea de urgență și numărul lor creste îngrijorător.
„Ambulanța pentru monumente” a debutat în 2016 în Transilvania prin Asociația Monumentum și își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare de monumente periclitate. Principalul susținător al proiectului este Alteța Sa Regală, Prințul de Wales prin The Prince's Foundation.
Proiectul a fost dezvoltat treptat prin intermediul altor șase organizații din diferite regiuni ale României (Banat, Arad, Sălaj, Moldova de Nord, Muntenia de Nord și Oltenia de Vest), care au independența de a decide intervențiile pe plan local și acoperă, în acest moment, aproximativ 35 % din teritoriul național. Până în prezent, s-au pus în siguranță, cu avizul Ministerului Culturii 37 de monumente: mori de apă, conace, biserici, fortificații, porți, halte CFR, situri arheologice (situri UNESCO), turnuri de veghe, spitale, sere etc.

Regula după care funcționează proiectul este simplă: acolo unde beneficiarul/proprietarul asigură materialele de construcție, cazarea și masa echipei, „ambulanța” intervine cu voluntari și meșteri pentru punerea în siguranță a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare.